Израел засилва бомбардировките си над обсадената Ивица Газа, тъй като

...
Израел засилва бомбардировките си над обсадената Ивица Газа, тъй като
Коментари Харесай

Израел засилва бомбардировките срещу Газа, тъй като интернет и телефонните услуги намаляват

Израел ускорява бомбардировките си над обсадената Ивица Газа, защото интернет и мобилните информационни услуги се сринаха на палестинската територия.

Разширена серия от огромни детонации озари небето над град Газа след рухването на нощта в петък, а сътрудник на Ал Джазира сподели, че северната част на Газа е била обстрелвана от въздушни набези и артилерия.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла. Как наподобява дефицитът на храна в Газа? Хората с увреждания не са пощадени от военната машина в Ивицата Газа Организация на обединените нации споделя, че Министерството на здравеопазването на Газа е броят на жертвите в предходни войни 'credible' завършек на списъка

Палестинското общество на Червения полумесец съобщи, че е изгубило изцяло връзка с оперативната си зала в Газа и всички свои екипи, работещи на място.

Израелският боен представител Даниел Хагари сподели, че Израел е нараснал въздушните набези „ по доста забележителен метод “ и че сухопътните сили „ уголемяват активността си “ в Газа.

Той сподели на жителите на град Газа да се реалокират на юг в петък вечер, до момента в който израелските ескалиращи израелски офанзиви опустошиха линията.

„ През последните два часа можехме да чуем по едно и също време интензивни въздушни удари и интензивни артилерийски снаряди, което е нещо извънредно – което значи, че силата на огъня е доста по-голяма, в сравнение с през предходните дни “, сподели Ал Джазира Сафват Калут, репортаж от град Газа.

„ Днес е най-лошият от позиция на силата на израелския огън и можем да чуем някои детонации … идващи и от морето, по-специално в северната част на линията Газа.

„ Въздушните удари и артилерийските снаряди се ускоряват в този момент на север “, сподели той.

Палестинската телекомуникационна компания Jawwal сподели в обява в обществените медии късно в петък, че мобилните телефонни и интернет услуги са били изключени.

„ Нямаме интернет, нямаме никакви сигнали на телефоните си, станахме изцяло изолирани на територията “, заяви Ал Джазира Тарек Абу Азум от Хан Юнис в Газа в петък. Жителите бяха „ ужасени и уплашени “, сподели той.

Прекъсването на услугата идва, когато палестинците се приготвят за опцията от предстоящо израелско сухопътно навлизане в Газа. Израелски публични лица заплашиха да извършат наземно нахлуване, с цел да смъкват Хамас, палестинската въоръжена формация, която ръководи територията.

Израел бомбардира безмилостно линията, откогато Хамас стартира офанзива против Южен Израел на 7 октомври, при която починаха повече от 1400 души.

След тази офанзива Израел наложи „ цялостна блокада “ на Газа, прекъсвайки достъпа до храна, вода, гориво и електричество за 2,3 милиона поданици на анклава, които нямат доста благоприятни условия да потърсят леговище.

Объединените народи предизвестиха, че „ доста повече ще умрат “ вследствие на продължаващата блокада на Газа от Израел, която също докара до приключване на канализация по улиците.

„ Хората в Газа умират; те не умират единствено от бомби и удари: скоро доста повече ще умрат от последствията от (обсадата), наложена на Ивицата Газа, ” сподели Филип Лазарини, общоприет комисар на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA).

„ Основните услуги се разпадат, медикаментите са на изчерпване, храната и водата са на привършване, улиците на Газа започнаха да се пълнят с канализация. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР