Израел засилва блокадата над Газа и прекратява енергийните доставки за

...
Израел засилва блокадата над Газа и прекратява енергийните доставки за
Коментари Харесай

Израел засилва блокадата над Газа и спира енергийни доставки

Израел ускорява блокадата над Газа и приключва енергийните доставки за територията през контролния пункт " Керем Шалом ", оповестява министерство на защитата на страната, представено от " Спутник ".

" Министърът на защитата Авигдор Либерман реши да затвори пункта Керем Шалом за сила до идната неделя след съвещания с началника на Генералния щаб ", се споделя в изказване на министерството. Контролният пункт ще продължи да пропуща храна и медикаменти , а доставките на ще бъдат одобрявани на самостоятелно.

През май израелските отбранителни сили оповестиха, че прекосяването на " Керем Шалом " , единственият контролно-пропускателен пункт, употребен за прекачване на артикули през границата сред Израел и линията Газа, ще бъде спряно до възобновяване на вредите, породени от палестинските протестиращи, само че доставките на сила за анклава продължиха.

" Керем Шалом " бе нападнат от палестински протестиращи два пъти от началото на вълната всеобщи митинги , десетки палестинци бяха убити и стотици други бяха ранени.

 Израел разположи
Израел разположи " Железен купол " в Тел Авив след ескалацията с Газа

Най-малко двама палестинци починаха

В същото време и египетските управляващи оповестяват, че затварят граничния пункт " Рафах ", който свързва блокираната линия Газа с египетския полуостров Синай , оповестява " Анадолу ".

" Египетските управляващи ни осведомиха, че от вторник прекосяването е неразрешено до по-нататъшно уведомление ", разяснява палестинска медия, само че няма информация по кое време ще бъде отворен пунктът.

Миналата седмица Израел наложи наказания върху блокираната линия Газа , в това число ограничавания върху придвижването на артикули и понижаване на региона край брега на Газа, в който палестински риболовци могат да правят своята търговия.

Протестиращите желаят " правото на завръщане " в домовете и селата си в историческа Палестина, откъдето са изселени през 1948 година, с цел да създадат място за новата страна Израел .

Те също по този начин желаят да се постави завършек на 11-годишната обсада на Израел в линията Газа , която унищожава стопанската система на крайбрежната територия и стопира съществени артикули към нейните два милиона поданици.

 Нетаняху подготвен за всекидневен отговор на офанзивите от Газа
Нетаняху подготвен за всекидневен отговор на офанзивите от Газа

Ако " Хамас " не схванат през днешния ден, ще схванат на следващия ден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР