Израел заповяда днес на жителите на четири града в южната

...
Израел заповяда днес на жителите на четири града в южната
Коментари Харесай

Израел издаде заповед за евакуация на четири града в южната част на ивицата Газа

Израел заповяда през днешния ден на жителите на четири града в южната част на линията Газа да изоставен домовете си въз основа на опасения от разгръщане на войната с палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в региони, в които в началото е била обезпечена сигурността на цивилните, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1019
Що се отнася до северната част на следения от " Хамас " анклав, Тел Авив разгласи, че към момента има негови военнослужещи в най-голямата болница в град Газа " Аш Шифа ", само че не бе конкретизирано дали са осъществявани военни интервенции, откогато израелски бойци влязоха в болничното заведение след неколкодневна блокада.

Ройтерс прави ангажимента, че обстановката в болничното заведение " Аш Шифа " през днешния ден сутринта не е била удостоверявана, защото от през вчерашния ден няма връзка с медицинския личен състав.

Спуснати рано тази заран от аероплан листовки в южната част на линията Газа известяват локалните поданици, че би трябвало да изоставен градовете Бани Шухайла, Хузаа, Абасан и Карара, намиращи се на изток от Хан Юнис, който е основният град на юг. Въпросните градове, чието общо население в спокойно време надхвърляше 100 хиляди души, в този момент приютяват още десетки хиляди палестинци, изселени от други региони.

" Действията на терориристичната организация " Хамас " изискват противопоставяния от нашите отбранителни сили в регионите на вашето местоживеене ", гласи текстът на брошурата. " За ваша сигурност би трябвало да се изтеглите неотложно от домовете си и да се отправите към убежища, които са ви известни " се споделя още в пуснатите от въздуха листовки.

Израел към този момент предложи евакуация на цялата северна половина от линията Газа, преди сухопътните му сили да стартират нахлуване към град Газа в края на предишния месец.

Дълги върволици от хора, взели небрежно каквото могат от къщите си, се нижеха всеки ден по пътищата на юг под наблюдението на израелски бойци във времето на отворените шестчасови " тактически прозорци ", позволяващи на цивилните да се изнесат от считаните за рискови региони.

По данни на Организация на обединените нации към две трети от популацията от 2,3 милиона души на линията Газа са останали без дом, като множеството от тях са намерили заслон в градове в южната част на анклава, откогато Израел стартира ответните си удари след изненадващата кръвопролитна офанзива на " Хамас " на израелска територия на 7 октомври, напомня Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Израел разгласи, че 1200 души са убити от бойците на ислямистката палестинска формация, а към 240 заложници са отведени в линията Газа. Оттогава Израел подложи линията на масиран обстрел, като пресече достъпа на храна и гориво до анклава.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР