Израел започна събаряне на палестински жилища, които според еврейската държава

...
Израел започна събаряне на палестински жилища, които според еврейската държава
Коментари Харесай

Израел събаря незаконни палестински жилища

Израел стартира срутване на палестински жилища , които съгласно еврейската страна са издигнати нелегално прекомерно покрай разграничителната стена в окупирания Западен бряг, осведоми Би Би Си.

Стотици служители на реда и бойци са ситуирани в палестинския квартал Sur Baher в покрайнините на Йерусалим, до момента в който багери събарят жилищни постройки.

Палестинците се оплакват, че това е опит на Израел да заграби земите на Западния бряг.

Израелски съд отхвърли обжалвания против заповедта за срутване на постройките, като разясни, че домовете са издигнати в зона до стената , в която е неразрешено строителство на здания.

Стената е издигната във и към Западния бряг в отговор на Втората интифада, почнала през 2000 година Израел твърди, че задачата е да се попречи навлизане на палестински екстремисти от Западния бряг , до момента в който палестинците считат, че това е инструмент за окупиране на палестинска земя.

Събарянето на постройките е противоречиво, тъй като жилищата попадат в част от Западния бряг под юрисдикцията на палестинските управляващи , само че са издигнати на израелската страна на стената. Според локални медии палестинските управляващи са издали разрешителни за градеж преди към 10 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР