Израел започна да използва изкуствен интелект за избор на цели

...
Израел започна да използва изкуствен интелект за избор на цели
Коментари Харесай

Израел ще ползва изкуствен интелект за военни операции

Израел стартира да употребява изкуствен интелект за избор на цели за въздушни удари и за образуване на военната логистика в миг, когато напрежението в окупираните територии и в връзките със противника Иран ескалира.

Въпреки че военните не разясняват съответни интервенции, публични лица споделят, че в този момент употребяват система за рекомендации с изкуствен интелект, която може да обработва големи количества данни, с цел да избира цели за въздушни удари, съобщава bgonair.

След това последващите полети могат да бъдат бързо планувани благодарение на различен модел на изкуствен интелект, наименуван Fire Factory, който употребява данни за утвърдените от военните цели, с цел да пресметна натоварването на боеприпасите, да степенува по значимост и да разпредели хиляди цели сред самолети и дронове и да предложи график.

Усъвършенстваните логаритми могат да надминат човешките благоприятни условия и да оказват помощ на военните да сведат до най-малко жертвите, до момента в който критиците предизвестяват за евентуално смъртоносните последствия от разчитането на все по-автономни системи.

Подробностите за оперативното потребление на изкуствения разсъдък от армията остават значително засекретени, само че изказванията на военни чиновници сочат, че IDF е натрупала опит на бойното поле със противоречивите системи посредством периодическите обстрели в линията Газа, където Израел постоянно нанася въздушни удари в отговор на ракетни офанзиви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР