Израел в четвъртък вечер взе решение за редица допълнителни ограничения

...
Израел в четвъртък вечер взе решение за редица допълнителни ограничения
Коментари Харесай

Израел с важно решение заради пандемията

Израел в четвъртък вечер взе решение за редица спомагателни ограничавания за израелските жители, с цел да се предотврати тотално блокиране в страната след внезапното нарастване на случаите на ковид, съобщи Israel national news.

Това стана ясно след съвещание на държавно управление.

Повечето разпореждания ще влязат в действие в петък от 17:00 ч., в това число уикенди "под ключ ", като се изключи излизане за извършване на покупки на съществени артикули.

Всички останали магазини, в това число моловете, няма да могат да работят през почивните дни.

Освен това наличието на плажовете ще бъде неразрешено. Тази наредба влиза в действие от идващия уикенд.

Наред с тези ограничавания беше решено да се затворят фитнес и танцови зали.

Ресторантите ще могат да доставят храна. В заведения за хранене, работещи в хотели, броят на хората ще бъде стеснен до 35% от оптимално позволената претовареност, с цел да се даде опция за постоянното действие на хотелите.

Наред с това бяха добавени и ограничавания за събирания - до 10 души в затворено пространство и до 20 души в намерено пространство.

Правителството упълномощи министър-председателя и министъра на защитата, след съвещания с министъра на финансите, министъра на опазването на здравето и министъра на образованието, да вземат решение за ограничавания на просветителната система и за закриване на летните учебни заведения. Решенията ще бъдат оповестени след приемането им.

Беше решено също по този начин да се премине към онлайн услуги, дружно с понижение до 50% посещаване в министерствата.

Премиерът Бенямин Нетаняху прикани всеки министър да внесе проект на своето министерство за безвредното отваряне на стопанската система.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР