Израел трябва да бъде пратен на Международния наказателен съд. Това

...
Израел трябва да бъде пратен на Международния наказателен съд. Това
Коментари Харесай

Палестина праща Израел на съд за престъпления срещу цивилни

Израел би трябвало да бъде пратен на Международния углавен съд. Това зяави палестинският представител в Организация на обединените нации Ибрахим Хаиши, съобщи Анадолската организация.

Той направи това изказване във връзка на митингите в палестинските територии, които постоянно приключват с убити и ранени.

Хаиши настоя Съдът да получи отчета на Организация на обединените нации за осъществените закононарушения против цивилни в Газа.

Съветът на Организация на обединените нации за правата на индивида преди дни осъди " очевидното съзнателно потребление на противозаконна смъртоносна и друга несъразмерна мощ " против цивилни протестиращи в Газа и прикани причинителите на всички нарушавания в Ивицата Газа да бъдат изправени пред правораздаването.

Текстът се основава на отчет от следствие на Организация на обединените нации, в което се споделя, че израелските сили за сигурност може да са направили военни закононарушения и закононарушения против човечеството при убийството на 189 палестинци и ранявайки повече от 6 100 души по време на седмичните митинги през предходната година.
 Организация на обединените нации жигосах Израел за потреблението на мощ при митингите в Газа
Организация на обединените нации жигосах Израел за потреблението на мощ при митингите в Газа

Зове за съд за причинителите

Израелските управляващи упрекват за тези безредици придвижването Хамас, което ръководи Газа и намерено приканва към офанзиви против израелци. Според армията, нейните дейности са в отговор на непрекъснати офанзиви от палестинци.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху заплаши по-рано със прекъсване на средства за палестинците. Поводът бе убийството на израелско момиче

Миналата година Израел не съумя да прокара резолюция против Хамас в Организация на обединените нации, само че разгласи за триумф самото гласоподаване на подобен документ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР