Израел тайно е финансирал и въоръжил най-малко 12 бунтовнически групировки

...
Израел тайно е финансирал и въоръжил най-малко 12 бунтовнически групировки
Коментари Харесай

Foreign Policy: Израел тайно въоръжил и финансирал 12 бунтовнически групировки в Сирия

Израел скрито е финансирал и въоръжил минимум 12 размирен групировки в южната част на Сирия, с цел да държи подкрепяни от Иран милиции и терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) надалеч от израелската граница, оповестяват израелски медии, базирайки се на сп. Foreign Policy.

От изданието са интервюирали повече от 20 членове на бунтовническите групировки, които са прецизирали, че поддръжката на Израел е била предоставяна през последните години и е била прекъсната през предишния месец.
Според информацията прехвърлянето на оръжия е включвал нападателни оръжия, картечници, минохвъргачки и транспортни средства, всички доставени през три гранични пункта, които свързват окупираните от Израел Голански възвишения и Сирия.
Тези гранични пунктове са същите, през които Израел е предоставял филантропична помощ в Сирия.
В информацията се добавя, че Израел е плащал на всеки въстаник към 75 $ на месец, с добави преводи на пари за групировките за закупуване на оръжия на черния пазар в Сирия.
Когато силите на сирийския президент Башар Асад отвоюваха назад Южна Сирия през юли, бунтовническите групировки са очаквали Израел да се намеси поради поддръжката, която са получили.
Един от бойците е декларирал в тази връзка: " Това е урок, който няма да забравим за Израел. Той не се интересува от хората. Той не се интересува от хуманността. Всичко, за което го е грижа, са личните му ползи. "
Подобни информации за поддръжка на Израел за сирийските бунтовници бяха оповестени и през предходната година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР