Израел стана първата страна в света, която е използвала в

...
Израел стана първата страна в света, която е използвала в
Коментари Харесай

Израел е първата страна, използваща F-35 в бойни действия


Израел стана първата страна в света, която е употребила в действителни бойни дейности най-новите изтребители F-35, заяви командващият Военновъздушни сили на страната Амикам Норкин.

„ Самолети „ Адир “ (названието на F-35 в израелската армия) към този момент са признати на въоръжение и вземат участие в бойни задачи “, написа Норкин в Туиткър. „ Ние първи в света използваме F-35 за оперативна активност. “ Норкин не влезе в елементи в какви тъкмо задачи са употребявани най-новите изтребите, с които разполага Израел.

Израелската войска завърши процедурите по приемане на въоръжение и начало на оперативното потребление на F-35 на 6 декември 2017 година Самолетът беше кръстен „ Адир “, което се превежда като „ всесилен “. Йерусалим купи от Съединени американски щати 50 изтребителя F-35, само че към този момент е получил към десетина от тях. Първоначално Израел планираше да поръча в Съединени американски щати 33 такива бойни машини, само че в края на ноември 2016 година страната реши да се снабди с още 17 такива изтребители. Стойността на един подобен аероплан, про.изведен за Израел, възлиза на 100 млн. $. F-35 е многоцелеви военен аероплан, направен по технологията „ стелт “ и може да носи на борда си нуклеарно оръжие./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР