Израел ще позволи на хуманитарната помощ да влезе в Газа

...
Израел ще позволи на хуманитарната помощ да влезе в Газа
Коментари Харесай

Израел се е съгласил хуманитарна помощ за Газа да бъде доставяна през Египет

Израел ще разреши на филантропичната помощ да влезе в Газа през Египет, заяви кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху в сряда, като сподели, че единствено " храна, вода и медикаменти " ще бъдат позволени в блокирания палестински анклав, предават Агенция Франс Прес и БНР.

„ В светлината на настояването на президента Байдън Израел няма да осуети доставката на филантропична помощ през Египет “, съобщи кабинетът на министър-председателя, обявявайки решение на държавното управление.

В изказването се отбелязва, че помощта за цивилни в южната част на Ивицата Газа ще бъде позволена, " стига тези доставки да не стигнат до групировката " Хамас ", която ръководи Газа.

По-рано Израел разгласи, че ще разреши на помощта да премине през Египет, като поддържаше, че доставките няма да идват от личната му територия, до момента в който " Хамас " не освободи десетките заложници, които взе при масирана офанзива на 7 октомври, която прерасна в тотална война.

„ Израел изисква визити на Червения кръст при нашите пленници и работи за активизиране на необятна интернационална поддръжка за това искане “, се прибавя в изказването.

Запасите от вода, гориво и храна в Газа са на привършване, откакто
Израел дейно изолира крайбрежния анклав след нападението от 7 октомври.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР