Израел ще отвори отново граничния пункт Керем Шалом с Ивицата

...
Израел ще отвори отново граничния пункт Керем Шалом с Ивицата
Коментари Харесай

Израел отворя отново граничен пункт с Ивицата Газа

Израел ще отвори още веднъж граничния пункт Керем Шалом с Ивицата Газа, в случай че тридневното мъртвило в конфликтите с Хамас продължи, съобщи ДПА, цитирайки израелския министър на защитата Авигдор Либерман.

Пунктът Керем Шалом беше затворен за импорт и експорт на артикули в продължение на повече от месец и Израел от време на време ограничаваше вноса на газ, в опит да окаже напън върху Хамас за прекъсване на вълната от запалителни балони, изпращани към Израел, както и за прекъсване на нападенията с ракети. Израел допускаше филантропична помощ през граничния пункт.

Около 75 000 палестинци изгубиха работата си поради прекъсването на производството в резултат на наложените ограничавания, съобщи през вчерашния ден Али Хайек, ръководител на Асоциацията на палестинските предприемачи в Газа. Според израелския министър на защитата Авигдор Либерман отварянето на граничния пункт "показва на популацията на Газа, че запазването на мира е най-вече в полза на живеещите в Газа ". Той сподели това в декларация, оповестена от министерството.

Миналата седмица имаше два дни на конфликти сред израелските военни и и сили, лоялни към ислямистката организация Хамас, която ръководи Газа. Израел и Хамас водиха три войни от 2007 година до момента. През това време палестинският анклав, дом на към 2 милиона души, изпадна във все по-тежка филантропична обстановка, напомня ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР