Израел ще бъде представен от Еден Голан на тазгодишното състезание.Израел

...
Израел ще бъде представен от Еден Голан на тазгодишното състезание.Израел
Коментари Харесай

Израел ще се оттегли от Евровизия, ако организаторите цензурират песента, с която ще се представи

Израел ще бъде показан от Еден Голан на тазгодишното съревнование.

Израел заяви, че ще се отдръпна от песенния конкурс " Евровизия ", в случай че уредниците се опитат да цензурират песента, с която страната кандидатства, заяви Би Би Си. Текстът на песента October Rain на Еден Голан бе оповестен в медии по-рано тази седмица. Според израелския в. " Израел хайом " песента се отнася до жертвите на нападенията на " Хамас " от 7 октомври. В текста има изречение: " Всички те бяха положителни деца, всяко от тях ". От Европейския съюз за телевизия и радиоразпръскване (EBU), който провежда " Евровизия ", споделиха, че сега изследват песента. Правилата на състезанието не разрешават политическите послания.

В предходни години EBU е принуждавал националните представители да трансформират текстове на песни. През 2009 година Грузия се отдръпна от състезанието, откакто препоръчаната от страната ария We Don't Wanna Put In бе отхвърлена поради явна отпратка към съветския президент.

В изказване във връзка кандидатурата на Израел уредниците споделят, че деликатно преглеждат текста на песента, което е " поверителен " развой, до момента в който не бъде взето решение. Ако ария бъде избрана като неприемлива по някаква причина, националните сътрудници имат опция да аплайват с нов текст или музика.

От израелската социална телевизия KAN оповестиха, че ще отхвърлят всяко искане за смяна в текста на песента.

През декември Асоциацията на композиторите и текстописците на Исландия разгласява изказване, в което акцентира, че военните дейности на Израел вършат присъединяване на страната несъвместимо с присъединяване в събитие, " характеризиращо се с наслада и оптимизъм ". Подобни митинги показаха и Финландия, Норвегия, Дания и Швеция, като някои припомниха, че Русия бе дисквалифицирана, откакто нахлу в Украйна преди две години.

Песенният конкурс " Евровизия " ще се организира в Малмьо, Швеция, през май. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР