Израел се радва на подкрепата на САЩ за целите си

...
Израел се радва на подкрепата на САЩ за целите си
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел и САЩ се разминават за управлението на Газа след войната

Израел се радва на поддръжката на Съединени американски щати за задачите си да унищожи " Хамас " и да си върне заложниците, държани от палестинските бойци, само че съдружниците се разминават във връзка с това какво ще последва след войната в Газа, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи Ройтерс.

Потвърждавайки отхвърли си от предишното да допусне връщане на Газа под управлението на подкрепяната от Запада Палестинска власт на президента Махмуд Абас, Нетаняху съобщи в изказване, че Газа " няма да бъде нито Хамасстан, нито Фатахстан ". " Фатах " е фракцията на Абас.

" Бих желал да изясня позицията си: Няма да разреша на Израел да повтори грешката от Осло ", сподели Нетаняху, без да прецизира коя неточност има поради.

Споразуменията от Осло от 1993 година откриха лимитирана палестинска автономност на Западния бряг и в Газа.

Днес генералният секретар на Изпълнителния комитет на Организацията за избавление на Палестина (ООП) Хюсеин аш Шейх отговори на известията, че израелският министър председател е сравнил Споразумението от Осло с клането на " Хамас " на 7 октомври, като съобщи, че и двете са предизвикали сходен брой жертви в Израел.

" Изявлението на Бенямин Нетаняху, в което се приравнява Споразумението от Осло с това, което се случи на 7 октомври, удостоверява неговата война против всички палестинците ", съобщи Аш Шейх. " Ние споделяме на Нетаняху, че Осло почина под веригите на неговите танкове, които минаха през нашите градове, села и лагери от Дженин до Рафах. "

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР