Израел се противопоставя на споразумение за иранската ядрена програма и

...
Израел се противопоставя на споразумение за иранската ядрена програма и
Коментари Харесай

Израел отхвърля евентуална ядрена сделка с Иран

Израел се опълчва на съглашение за иранската нуклеарна стратегия и си резервира правото да предприеме дипломатически и оперативни дейности против Техеран по отношение на създаването на нуклеарни оръжия. Това съобщи в неделя министър председателят Яир Лапид на седмичното съвещание на държавното управление. Той означи, че е свел тази позиция на вниманието на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който беше на посещаване в еврейската страна от 13 до 15 юли. „ По време на визитата си дадох ясно да се разбере на президента и неговия екип, че Израел се опълчва на нуклеарната договорка и си резервира правото на цялостна дипломатическа и оперативна независимост против нуклеарната стратегия на Иран “, сподели Лапид, представен от държавната работа.

Той окачестви визитата на Байдън в Израел историческо и акцентира, че визитата на американския президент е донесла „ достижения в региона на дипломацията, сигурността и стопанската система, които ще укрепят страната Израел за години напред “.

Първата обиколка на Байдън в Близкия изток след встъпването му в служба се организира от 13 до 16 юли. Той посети Израел и Западния бряг на река Йордан, както и Саудитска Арабия, където се срещна с управлението на редица арабски страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР