Израел се оттегли от преговорите за мир с Хамас. Причината

...
Израел се оттегли от преговорите за мир с Хамас. Причината
Коментари Харесай

Израел се оттегли от преговорите за мир с “Хамас”

Израел се отдръпна от договарянията за мир с " Хамас ". Причината - резолюцията, която одобри Организация на обединените нации за незабавното преустановяване на военните дейности в Ивицата Газа.

Боеветев Ивицата Газапродължават, макар че беше призната първата резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за преустановяване на огъня.

Израел анулира среща във Вашингтон, откакто Съединени американски щати отхвърлиха да наложат несъгласие на документа. Очевидци в Газа оповестяват, че израелски военни самолети са бомбардирали южния град Рафах, както и за яростни престрелки към лечебните заведения в близкия град Хан Юнис и град Газа. Предупредителни сирени за ракетна заплаха прозвучаха и в израелски градове покрай Ивицата. Резолюцията, призната от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, приканва за " неотложно " преустановяване на огъня до края на Рамазан и " неотложно и абсолютно освобождение на всички заложници ".

Досега Вашингтон не беше склонен с формулировката " преустановяване на огъня " и използваше правото си на несъгласие при гласуването на няколко по-ранни резолюции.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР