Израел се готви за пик на COVID-19, съобщиха информационни агенции.

...
Израел се готви за пик на COVID-19, съобщиха информационни агенции.
Коментари Харесай

Израел се готви за пик на COVID-19

Израел се готви за пик на COVID-19, оповестиха осведомителни организации. Това стана ясно от нареждания на здравните управляващи към лечебните заведения, само че сподели и търкания сред администрацията и тези, които сега са " на първа линия " в здравните заведения.

Към неделя 44 души са умряли от новия ковид в Израел. Има 8 018 доказани случая на болестта, а 477 души са се възстановили.

Тъй като смъртният брой от новия ковид и броят на инфектираните случаи продължиха да нарастват, израелското здравно министерство изпрати известие за лечебните заведения в цялата страна, съгласно което с приоритет би трябвало да са болните точно от вируса.

Намалете не-коронавирусните грижи, гласи нареждането.

Министерството в писмо до всички болнични админи изиска в границите на три седмици 80% от леглата да бъдат разпределени за пациенти с COVID-19.

Проф. Зеев Ротщайн, изпълнителен шеф на Медицински център Хадаса, пред коронавирусната комисия на Кнесета (парламента) в неделя, упрекна Министерството на здравеопазването, че разгласява неточни данни за тестванията.

Ротщайн изиска да се правят повече проби и на медицинския личен състав, макар дефицита на такива комплекти.

Двете академични лечебни заведения на Йерусалим в Медицински център имат комбинирани 1000 кревати и лекуват доста хора с новия ковид.

Проф. Яков Асаф, началник на Качеството за възстановяване на качеството в Спешното поделение по медицина, сподели пред Media Line, че съгласно наблюденията му развиването е в норма.

" В Йерусалим и в Израел като цяло нещата са повече или по-малко под надзор. Усещането ми е, че ние не отиваме в посока Италия и Испания, Китай или Съединени американски щати. Не сме там и имам вяра, че няма да бъдем там ", сподели той.

Наела Хайек, здравна сестра призна, че здравните системи по целия свят са на ръба на колапса.

" Дотук добре. През миналата седмица имахме задоволително респиратори. Мисля, че имаме 150 и има още 30 такива машини на път за нашата болница ", сподели тя.

Хайек сподели, че ще са нужни спомагателни чиновници.

Лекарите смятат, че ограниченията на държавното управление са помогнали да овладеят епидемията, само че към момента възнамеряват най-лошия сюжет.

Припомняме, че министър председателите на Израел и България Нетаняху и Борисов разискаха опцията Израел да ни изпрати проби за COVID-19.

Израелските учени работят върху бърз тест за COVID-19, само че към този момент не е реализирана нужната надеждност, по тази причина в страната се всеобщо се ползват PCR-тестовете като само средство, доказващо заразяване с ковид. Здравната система на Израел поставя огромни старания да обезпечи нужното количество за тестване за популацията, само че при опция ще изпрати проби на България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР