Израел се е съгласил да отложи засега очакваното нахлуване в

...
Израел се е съгласил да отложи засега очакваното нахлуване в
Коментари Харесай

WSJ: Израел отлага сухопътната офанзива в Ивицата Газа

Израел се е съгласил да отсрочи към този момент предстоящото навлизане в Ивицата Газа, с цел да могат Съединените щати разположат в района противовъздушна защита за отбрана на американските войски там, заяви в. " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на американски и израелски публични лица.

Американски представители са убедили Израел да изчака със сухопътната атака, до момента в който американските системи за противовъздушна защита не бъдат ситуирани, което ще се случи в края на седмицата.

Пентагонът желае да подсигурява сигурността на войските си в Ирак, Сирия, Кувейт, Йордания, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства с дузина системи за Противовъздушна отбрана.

При планирането си Израел взема поради напъните за даване на филантропична помощ в Газа, както и дипломатическите старания за освобождение на заложници, държани от терористите на " Хамас ".

Според източниците на " Уолстрийт джърнъл " американските военни и други публични лица считат, че техните сили ще бъдат обект на набези от страна на групировки, откакто Израел стартира сухопътната си инвазия в ръководената от " Хамас " територия.

Ройтерс заяви в понеделник, че Вашингтон е посъветвал Израел да изчака с наземното нахлуване в Ивицата Газа.

Междувременно " Хамас " съобщи, че е изстрелял ракети по южния израелски град Ейлат. В региона са се чули детонации. По-рано ръководещата терористична група в Газа заяви, че е изстреляла ракета от Газа, ориентирана към общности покрай Хайфа за повторно от началото на войната.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР