Израел се е съгласил да допусне помощи в ивицата Газа,

...
Израел се е съгласил да допусне помощи в ивицата Газа,
Коментари Харесай

Байдън: Израел ще допусне хуманитарна помощ до Газа

Израел се е съгласил да допусне помощи в линията Газа, макар че води военна акция в отговор на нападенията на " Хамас ", съобщи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Израел се съгласи, че филантропичната помощ може да стартира да се движи от Египет към Газа ", сподели Байдън по време на посещаване в Израел, като добави, че Съединените щати работят с сътрудници, с цел да може " камионите да пътуват през границата допустимо най-скоро ".

" В светлината на настояването на президента Байдън, Израел няма да попречва доставките на филантропична помощ през Египет ", оповестиха от кабинета на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху.

В изказването се отбелязва, че ще бъде позволено даването на помощ на цивилното население в южната част на линията Газа, " стига тези доставки да не доближават до " Хамас ".

Oтделно Байдън съобщи, че ще изиска от Конгреса " невиждана " военна помощ за Израел, която се чака да бъде част от пакет, включващ и спомагателна поддръжка за Украйна, която води война с Русия. Освен това се плануват 100 млн. $ за филантропична помощ за Газа.

Байдън е зает с десетилетното заричане на Съединени американски щати да подсигурява на своя съдружник Израел " качествено преимущество " пред съперниците на бойното поле.

" Ще се уверим, че разполагате с това, което ви е належащо, с цел да отбраните народа си, да отбраните нацията си ", сподели той.

" По-късно тази седмица ще желая от Конгреса на Съединените щати невиждан пакет за поддръжка на защитата на Израел ",  акцентира Байдън.

Президентът на Съединени американски щати възобнови уговорката си във връзка с мъчно постижимата цел за основаване на палестинска страна:

" Колкото и да е мъчно, би трябвало да продължим да се стремим към мир, би трябвало да продължим да следваме пътя, по който и Израел, и палестинският народ да могат да живеят безвредно, в сигурност и достолепие, и в мир. За мен това значи решение, учредено на съществуването на две страни ".

Байдън също удостовери, че гърмежът в болничното заведение в Газа е породен от " заблудена ракета ", изстреляна от " терористична група ".

Американската разследваща информация, основана на въздушни фотоси и прихванати връзки, демонстрира, че Израел не е отговорен за удара, при който починаха стотици хора, обявиха в настрана известие от Белият дом.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР