Израел съобщи за отлагане на 4-дневното примирие с Хамас, което

...
Израел съобщи за отлагане на 4-дневното примирие с Хамас, което
Коментари Харесай

Израел удари 300 цели в Газа, след като примирието се отложи

Израел заяви за отсрочване на 4-дневното помирение с " Хамас ", което трябваше да стартира в 10 часа през днешния ден. Предвиденото освобождението на заложници, според съглашението, ще стане най-рано на следващия ден. Междувременно израелската атака в линията Газа продължава.

Освобождаване на 50 заложници, държани в линията Газа в подмяна на 150 палестински пандизчии и четиридневно помирение в анклава, което ще помогне на жителите да получат помощ  - използването на тези договорености, което трябваше да стартира през днешния ден се отсрочва най-малко до на следващия ден, заяви израелски представител. Според палестински източници забавянето се дължи на уточняване в " последния миг " кои заложници ще бъдат освободени и по какъв начин. Катар, който посредничи, съобщи, че работи и с двете страни в спора, както и с Египет и Съединени американски щати, с цел да подсигурява, че примирието стартира скоро.

Споразумението беше реализирано на фона на нестихващи израелски въздушни удари. 300 цели са били атакувани и през днешния ден. Палестинската страна твърди, че над 14 хиляди са жертвите на израелските дейности в линията Газа. Офанзивата стартира след нападението на групировката " Хамас " в Южен Израел на 7 октомври, когато бяха убити 1200 души, а 240 бяха взети за заложници. 

Израелската войска сподели на група задгранични публицисти укритие на " Хамас " под най-голямата болница в град Газа – " Аш Шифа ". Има информации, че шефът е задържан. " Хамас " отхвърля обвиняванията на Израел, че лечебните заведения се употребяват като прикритие за военни цели.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР