Израел съобщи днес за рекорден брой заразени с коронавируса за

...
Израел съобщи днес за рекорден брой заразени с коронавируса за
Коментари Харесай

Рекорден брой новозаразени с COVID-19 в Израел, обсъждат още ограничения |

Израел заяви през днешния ден за рекорден брой инфектирани с ковид за едно денонощие. Националният екип по битка с ковид през днешния ден ще разисква дали да не затегне ограничаващите ограничения, съобщи Асошиейтед прес.

Здравното министерство заяви за 6861 нови случая. Няма признаци, че разпространяването на епидемията се забавя и страната с 9-милионно население сега е с едно от най-високите нива на инфектирани на глава от популацията, предава Българска телеграфна агенция.

Здравните управляващи споделят, че лечебните заведения бързо запълват потенциала си. 

Израелското държавно управление утвърди въвеждането на 3-седмична строга общонационална карантина от 18 септември, за да се спре застрашителното разпространяване на ковид в страната.

По време на карантината израелците не би трябвало да се отдалечават на повече от 500 метра от домовете си. Ресторанти, хотели, спортни и фитнес зали и басейни са затворени за гости. Училищата също са затворени, най-малко за 2 седмици. Възможно е да се възвърне образованието в началните учебни заведения, само че това ще зависи от броя на инфектираните. 

В Израел случаите се усилват непрестанно от смекчаването на първия кръг ограничения за изолираност през май, като изключително мощно са наранени пренаселени места, където живеят най-много ултраортодоксални евреи. Документирано е, че локалните поданици там провеждат всеобщи събирания, в това число молебствия и сватби в нарушаване на здравните разпореждания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР