Израел съобщи днес, че разширява ваксинационната кампания срещу Covid-19, като

...
Израел съобщи днес, че разширява ваксинационната кампания срещу Covid-19, като
Коментари Харесай

Израел започва да ваксинира и хората на възраст от 35 години нагоре

Израел заяви през днешния ден, че уголемява имунизационната акция против Covid-19, като тя към този момент ще обгръща и хората на възраст на и над 35 години, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на здравните управляващи.

Генералният шеф на израелското министерство на опазването на здравето Хези Леви сподели, че ваксини за добавената група хора ще са разполагаем от на следващия ден.

Агресивната тактика на Израел има за цел до пролетта цялото население да бъде ваксинирано против причиняваното от новия ковид заболяване и управляващите са на път да я реализиран. Досега са имунизирани над една четвърт от 9,3-те милиона поданици на страната, отбелязва АП.

Израел обаче e също една от развитите страни, отчитащи най-високо ниво на инфектираните, с по към 8000 нови случая на денонощие. Основна причина за това е, че ултраортодоксалното население подценява разпоредбите за сигурност и влиза в конфликти с полицията, когато тя се пробва да ги наложи.

Страната се намира в трети локдаун в опит да спре разпространяването на вируса. Тази седмица ограниченията бяха затегнати със прекъсването на съвсем всички полети от и до израелското интернационално летище.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР