Израел съобщи, че Съединените щати са дали зелена светлина за

...
Израел съобщи, че Съединените щати са дали зелена светлина за
Коментари Харесай

Израел ще сключи най-голямата отбранителна сделка в историята си ... с Германия

Израел заяви, че Съединените щати са дали " зелена " светлина за продажбата на израелската система за противоракетна защита Arrow 3 на Германия, разчиствайки пътя за забележителна отбранителна договорка.

Според израелското министерство на защитата съглашението за 3.5 милиарда $ ще бъде най-голямата отбранителна договорка на страната, правена в миналото.

Израелското държавно управление беше известено от Държавния департамент на Съединени американски щати в четвъртък, " че държавното управление на Съединени американски щати е одобрило настояването на Израел Германия да закупи системата за противоракетна защита Arrow 3 от Израел ", сподели в изказване представител на Министерството на защитата.

Посланикът на Израел в Берлин Рон Просор назова денят " исторически ".

" За първи път израелска система ще пази небето на Германия и Европа като цяло ", разгласява той в X, прочут преди като Twitter.

Германският министър на защитата Борис Писториус приветства решението на Съединени американски щати, като сподели, че " планът също по този начин съставлява знак на специфичните германско-израелски връзки ".

Проектът за доставка е от значително значение за отбраната на Германия от офанзиви с балистични ракети в бъдеще, сподели той.

" Освен това, ние даваме принос в границите на алианса НАТО. Искаме да интегрираме системата в противовъздушната защита на НАТО. "

Одобрението на Съединени американски щати се преглежда като последното огромно затруднение пред историческата договорка сред Германия и Израел. Преговорите за продажбата на отбранителната система Arrow 3, създадена взаимно от Израел и Съединени американски щати, започнаха след началото на войната на Русия против Украйна.
 350 милиона евро: Гърция се въоражава с нови изтребители F-35
350 милиона евро: Гърция се въоражава с нови изтребители F-35

" Зелена " светлина от комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати

Сега съглашението би трябвало да бъде подписано от министерствата на защитата на двете страни и Israel Aerospace Industries, огромният производител на галактическа и авиационна техника в страната, се споделя в изказването.

Очаква се това да стане през идващите няколко дни или седмици, а церемонията е планувано да се организира в Германия, сподели Моше Пател, който дава отговор за противоракетната защита в израелското министерство на защитата.

За отбранителната система, която ще бъде доставена в Германия, ще бъде построена изцяло нова инфраструктура с нов личен състав, сподели Пател.

Първоначалната оперативна мощ на системата е планувана до 2025 година, с цялостна оперативна мощ до 2030 година, сподели той, добавяйки, че израелските военновъздушни сили ще бъдат включени в процеса.

Израелският министър на защитата Йоел Галант приказва за " доста решение, което ще способства за построяването на силите и стопанската система на Израел.

" Също по този начин е изключително значимо за всеки евреин, че Германия купува израелска отбранителна система ", сподели той.

Председателят на комисията по защита на немския парламент Мари-Агнес Щрак-Цимерман сподели, че е " доста облекчена " от решението на Съединени американски щати да дадат зелена светлина на договорката.
 АП: Сърбия скрито се въоражава с ракети и Противовъздушна отбрана системи от Китай
АП: Сърбия скрито се въоражава с ракети и Противовъздушна отбрана системи от Китай

Шест транспортни самолета Y-20 на китайските военновъздушни сили са кацнали на гражданското летище в Белград тази събота

" Това, което я прави специфична, е, че това е първата антибалистична система, която може да се употребява и в стратосферата, т.е. на надморска височина от 100 километра ", сподели Щрак-Цимерман пред  в четвъртък.

Комисиите по бюджет и защита на немския парламент гласоподаваха в поддръжка на покупката през юни.

Парите за покупката би трябвало да дойдат от 100 милиарда евро (108,7 милиарда долара) специфичен фонд за защита, признат от Германия малко откакто Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 година

Arrow 3 е оръжие от най-високо равнище на многостепенната система за противоракетна защита на Израел и може да унищожи атакуващи оръжия на височина над 100 километра. Системата се състои от команден пункт, радари, пускови установки и ракети.

По самодейност на Германия той ще стане част от европейската отбранителна система.

Този ход обаче не се гледа позитивно на всички места в Европа

Президентът на Франция Еманюел Макрон неотдавна насочи незабавно предизвестие към европейските сътрудници да не купуват просто това, което е налично сега.

За да се предотврати закупуването на безполезни системи от неевропейски производители, първо е нужен европейски стратегически спор, сподели той.

Според Макрон би трябвало да се има поради, че всяко решение в интерес на неевропейска система би имало негативно влияние върху европейската промишленост и би могло да засегне стратегическия суверенитет на Европа.
 Турската ракета Hisar-U ще бъде тествана в Черно море - с начална точка Одрин
Турция ще тества едно от най-мощните си оръжия в Черно море - началната точка е Одрин

Целта ще бъде ударена в 850-километрова радарна линия

Във всички основни сегменти на противовъздушната защита има голям брой европейски решения, сподели той.

Поръчката на Arrow 3 не дава отговор на нито една от задачите, сложени пред съдружниците в процеса на обмисляне на защитата на НАТО, сподели неотдавна немският учен Лидия Вакс в разбор за Германския институт за интернационалните въпроси и въпроси на сигурността.

Единствената съветска система, която наподобява на балистична ракета със междинен обхват, е ракетата " Киншал ". В Украйна обаче е потвърдено, че може да бъде прихваната и от съществуващите отбранителни системи Patriot.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР