Израел съобщи, че е осуетил атака срещу отбранителната си индустрия

...
Израел съобщи, че е осуетил атака срещу отбранителната си индустрия
Коментари Харесай

Израел осуетил хакерска атака срещу отбранителната си индустрия

Израел заяви, че е осуетил офанзива против отбранителната си промишленост на хакерска група, свързвана от Съединени американски щати със Северна Корея, предадоха организациите.

Израелското министерство на защитата съобщи, че хакери от групата "Lazarus " са основали подправени профили в обществената мрежа LinkedIn и са се представяли за шефове и висши чиновници на интернационалните компании. Те по-късно предложили благоприятни условия за кариерно развиване на чиновници на огромни израелски компании от отбранителния бранш за да получат достъп до употребяваните от тях компютри и мрежи и по този начин да се снабдят с поверителна информация.

Министерството съобщи, че офанзивите са били засечени "в действително време " и осуетени. Ведомството добави, че на атакуваните мрежи не са породени никакви вреди.

Министерството съобщи, че групата "Lazarus " е "подпомагана от непозната страна ", без да навлиза допълнително детайлности.

Ватикана и католическата епархия на Хонконг са били обект на хакерска офанзива

През септември предходната година министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на групата и съобщи, че тя се управлява от държавното управление на Северна Корея.

Според американското финансово ведомство тази група стои зад разрушителния компютърен вирус "Уонакрай " (WannaCry), който през 2017 година блокира 300 000 компютъра в 150 страни по света, а също и зад разрушителната хакерска атака против "Сони Пикчърс Ентъртейнмънт " през 2014 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.

По-рано тази година Израел съобщи, че е осуетил огромна хакерска атака против водната си инфраструктура, която мнозина приписаха на огромния му зложелател Иран. Подозира се, че две седмици по-късно Израел е отвърнал с хакерска атака против иранско пристанище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР