Израел регистрира нула смъртни случая от COVID-19 за последното денонощие

...
Израел регистрира нула смъртни случая от COVID-19 за последното денонощие
Коментари Харесай

Израел регистрира нула смъртни случаи от COVID-19 за първи път от 10 месеца

Израел записва нула смъртни случая от COVID-19 за последното денонощие за първи път от 10 месеца насам, написа Би Би Си.

До момента в страната са регистрирани 6346 смъртни случая от ковид.

За последно в страната имаше нула смъртни случая предишния юни месец, когато след нескончаем локдаун съумяха съвсем да отстраняват заболяването.

Здравните управляващи в страната са безапелационни, че сегашният триумф се дължи на всеобщата имунизация. До момента там са направени 5 милиона имунизации. Повече от 53% от популацията на страната към този момент е получило две дози от ваксина против COVID-19.

Миналата седмица се появиха първите доказателства, че страната може би е достигнала началото на така наречен групов имунитет, като най-хубавият индикатор е неналичието на нараснала заболеваемост измежду децата. Лица под 18 години не попадат в имунизационната акция, само че с отхлабването на ограниченията в Израел, измежду тях не са регистрирани повече случаи на COVID-19.

Според данни от здравното министерство на страната при жителите, имунизирани с две дози ваксина на „ Пфайзер “ рискът от заболяване е понижен с 95,8%.

Скоро на територията на Израел стартира и имунизацията на деца от 12 до 15 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР