Израел разполага танкове, бронирани машини и техника по границата с

...
Израел разполага танкове, бронирани машини и техника по границата с
Коментари Харесай

Израел разполага танкове и техника на границата с Газа

Израел разполага танкове, бронирани машини и техника по границата с линията Газа , оповестяват " Ал Арабия " и Middle East eye.

Фотограф " Ройтерс " преброил най-малко 60 танка и бронетранспортьори в региона , като съгласно него, това е най-големият брой които е виждал там от войната през 2014 година сред Израел и Хамас.

Според наличната на медиите информация, тази " проява на мощ " е обвързвана с внезапното утежняване на обстановката сред Израел и палестинския анклав в последните дни, както и всеобщите демонстрации на жителите на бранша, планувани за през днешния ден.

В сряда израелската войска разгласи за изумени 20 военни цели в Газа в отговор на ракетните офанзиви на територията на Израел .

Вчера " Хамас " даде обещание да стартира следствие на ракетните удари откакто дружно с " Ислямски джихад " отхвърлиха да имат нещо общо с нападението . Израел, отхвърля изказванията.

 Израел отговори със самолети на палестинския ракетен обстрел
Израел отговори със самолети на палестинския ракетен обстрел

Поразени са 20 военни цели на " Хамас " в линията Газа

В по отношение на разгръщането на военна техника, ясно очевидно по главните израелски пътища покрай Газа, висши египетски чиновници по сигурността се срещнаха с водачите на " Хамас " , ръководещата партия на обсадения анклав, с цел да се опитат да успокоят напрежението .

Разгръщането е в миг, когато Николай Младенов, пратеникът на Организация на обединените нации за Близкия изток, разяснява пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в четвъртък , че " ние оставаме на ръба на различен евентуално унищожителен спор - спор, за който всеки твърди, че не желае, само че спор, който просто с думи не може да се предотврати ".

 Нетаняху заплаши да подпали Газа с военна атака
Нетаняху заплаши да подпали Газа с военна атака

Ако Хамас има някакъв мозък, ще спре

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху, който свика своя кабинет в сряда след ракетната офанзива, даде обещание да предприеме " доста съществени дейности " , в случай че сходни офанзиви продължат.

" Трябва да предприемем един мощен удар против Хамас - това е единственият метод да се понижи равнището на принуждение до нула или покрай нула ", заяви израелският вестник " Хаарец ", цитирайки министърът на защитата на Израел Авигдор Либерман. Израел би трябвало да вземе твърда линия " даже на цената на прекосяване към огромна борба ".

През август Израел извърши въздушни удари против места, за които се твърди, че са употребявани за запалване на балони и хвърчила , след което последваха конфликти сред израелската войска и палестински фракции.

 Шестима убити и стотици ранени палестинци в Газа
Шестима убити и стотици ранени палестинци в Газа

Сблъсъците не престават

Специалният делегат на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток Николай Младенов прикани за " въздържаност " по време на демонстрациите, които се чака през днешния ден по границата с Газа , оповестява " Аруц Шева ".

" В светлината на днешния плануван марш в Газа упорствам всички да упражняват въздържаност, да продължат спокойно и да заобикалят ескалацията . Организация на обединените нации работи с Египет и сътрудниците си, с цел да избегне насилието, да се занимава с всички филантропични въпроси и да поддържа помиряването ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР