Израел работи, за да предотврати появата на ядрено оръжие в

...
Израел работи, за да предотврати появата на ядрено оръжие в
Коментари Харесай

Израел иска да попречи на ядрения Иран

Израел работи, с цел да предотврати появяването на нуклеарно оръжие в ръцете на Иран, съобщи на седмично съвещание на държавното управление израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от ТАСС.

Нетаняху заяви, че е разговарял с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, на който е благодарил "за ясната позиция на американското държавно управление за съглашението с Иран и иранската експанзия в района ", се споделя в изказването, оповестено от премиерската канцелария.

Израелският министър председател добави, че страната му работи, с цел да попречи на появяването на иранско военно наличие в Сирия и противодейства на предаването на смъртоносни оръжия от Сирия в Ливан или тяхното произвеждане в Ливан. "Всичкото това оръжие е предопределено за приложимост против Израел и е наше право – основаващо се на правото на самозащита – да предотвратяваме производството или предаването му ".

Според Нетаняху "режимът в Техеран е главен детайл, подкопаващ стабилността в Близкия изток ". Той акцентира, че акцията против иранската експанзия надалеч не е завършила и е в разгара си. Израелската войска работи непрекъснато, с цел да попречи на набези от линията Газа, съобщи израелският министър председател, обещавайки, че те няма да бъдат позволени, съобщи Би Ти Ви.

"Снощи израелските военновъздушни сили нападнаха терористични цели, ситуирани надълбоко в Ивицата Газа, а през днешния ден, откакто обезвредиха взривно устройство край граничната бариера, още веднъж взеха ограничения против Хамас ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР