Израел провежда най-голямото си въздушно военно учение, на което е

...
Израел провежда най-голямото си въздушно военно учение, на което е
Коментари Харесай

Израел покани шефа на военновъздушните сили на ОАЕ на най-голямото си учение

Израел организира най-голямото си въздушно военно обучение, на което е поканен да участва ръководителят на военновъздушните сили на Обединените арабски емирства, съобщи " Франс прес ". Ученията се организират в миг, когато стратегическите проекти на израелската войска за 2022 година дефинират Иран като опасност номер едно освен поради нуклеарната стратегия на Техеран, само че и поради подобряването на опциите на страната при ракетите и безпилотните бойни самолети.

Израел провежда ученията " Син байрак " на всеки две години от 2013 година насам. Те се организират в южната пустиня Негев, като тази година в тях вземат участие и седем други страни, в това число Франция, Съединени американски щати, Индия, Германия и Англия.

Това са първите полети на английските военновъздушни сили в Израел от основаването на тази страна през 1948 година, отбелязва " Франс прес ". В ученията вземат участие над 70 бойни самолета и 1500 военнослужещи. Това са най-големите въздушни учения, провеждани в миналото в Израел, съобщи командващият на интервенциите на израелските военновъздушни сили Амир Лазар във военната база Овда.

Днес в страната дойде командващият военната авиация на ОАЕ военачалник Ибрахим Насер Мохамед ал Алауи. Той беседва с командващия израелските военновъздушни сили военачалник Амикам Норкин, който дефинира това като " исторически ден от доста огромно значение " за двете армии.

Утре се чака ген. Ал Алауи да посети базата Овда, с цел да участва на ученията. Неотдавнашните съглашения за нормализиране на връзките сред Израел и арабски страни " сътвориха нови благоприятни условия за съдействие. Бихме желали да посрещнем емиратски военни самолети в Израел ", добави ген. Лазар.

Израелският министър председател Нафтали Бенет, който беше поканен предходната седмица да посети ОАЕ, съобщи, че ще направи това, само че към този момент не е конкретизирана дата, отбелязва Агенция Франс Прес. Израелските въоръжени сили декларират, че военното обучение не се концентрира върху Иран, само че все пак го считат за " проява на мощ " към Техеран. Според Израел ислямската република изнася свои дронове в Йемен, Сирия и Ливан. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР