Израел провежда най-големите си военни учения от години, в които

...
Израел провежда най-големите си военни учения от години, в които
Коментари Харесай

Израел симулира война с Хизбула в мащабни военни учения

Израел организира най-големите си военни учения от години, в които вземат участие хиляди бойци от сухопътните, военноморските и военновъздушните сили . Ученията са  симулация на възможна война с ливанската шиитска формация Хизбула , съобщи АП.
 
Израелското военно командване заяви, че 4-дневните учения завършват, като фокусът им е върху координацията сред всички клонове на въоръжените сили против заканите по отношение на Израел, идващи от север . В тях вземат участие и първите ескадрили от изтребители от пето потомство Ф-35.

Ученията са планувани доста от дълго време, само че съответстваха с растящото напрежение в Персийския залив сред Съединени американски щати и Иран . Представители на израелските управляващи показаха опасения, че Иран може да се опита да подстрекава свои протежета като Хизбула против Израел като част от спора, отбелязва АП.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху участва на ученията и предизвести враговете на Израел да не подлагат на тест решимостта му да им даде отпор. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР