Израел привика посланика на Европейския съюз заради съмнения за намеса

...
Израел привика посланика на Европейския съюз заради съмнения за намеса
Коментари Харесай

Дипломатически конфликт между Израел и ЕС

Израел привика посланика на Европейския съюз поради подозрения за интервенция във вътрешните работи на страната, съобщи БГНЕС.
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е наредил на външния министър да " смъмри " представителя на Европейски Съюз Емануел Жафре и да го предизвести, че Израел има намерение да предприеме " спомагателни ограничения ".
Дипломатическият случай е провокиран от проектозакон, препоръчан от израелското държавно управление, който ще разреши основаването на чисто еврейски селища. Нетаняху се надява проектозаконът да бъде признат до края на месеца. Текстът на проектозакона планува страната да позволи на " общности, формирани от хора с идентична религия и националност " да не позволяват представители на други общности. С това на процедура става допустимо цели градове в Израел да разрешават достъп на жители от арабски генезис, които съставляват 17,5% от популацията на страната.
Президентът на Израел Реувен Ривлин, чиято роля в политиката на страната е повече алегорична, изрази опасения по отношение на противоречивия проектозакон. Главният прокурор Авихай Манделблит също намерено се опълчи на оферти от държавното управление текст.
Според локални медии дипломати от Евросъюза са разговаряли с депутати от Кнесета, като са ги предизвестили, че сходен закон би бил дискриминационен и опровержителен на демократичните правила. Заради това от кабинета на Нетаняху упрекват Европейски Съюз в интервенция във вътрешните работи на страната.
" Очевидно те не схващат, че Израел е суверенна страна ", обявиха от офиса на израелския министър-председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР