Израел привика посланика на ЕС заради намеса във вътрешните работиИзраел

...
Израел привика посланика на ЕС заради намеса във вътрешните работиИзраел
Коментари Харесай

Израел привика посланика на ЕС заради намеса във вътрешните работи
Израел привика посланика на Европейски Съюз поради интервенция във вътрешните работи
Израел привика посланика на Европейския съюз поради подозрения за интервенция във вътрешните работи на страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Премиерът Бенямин Нетаняху е наредил на външния министър да „ смъмри “ представителя на Европейски Съюз Емануел Жафре и да го предизвести, че Израел има намерение да предприеме „ спомагателни ограничения “.

Дипломатическият случай е провокиран от проектозакон, препоръчан от държавното управление, който ще разреши основаването на чисто еврейски селища. Нетаняху се надява проектозаконът да бъде признат до края на месеца.

Текстът на проектозакона планува страната да позволи на „ общности, формирани от хора с идентична религия и националност “ да не позволяват представители на други общности.

С това на процедура става допустимо цели градове в Израел да разрешават достъп на жители от арабски генезис, които съставляват 17,5% от популацията на страната.

Президентът Реувен Ривлин, чиято роля в политиката на страната е повече алегорична, изрази опасения по отношение на противоречивия проектозакон. Главният прокурор също Авихай Манделблит също намерено се опълчи на оферти от държавното управление текст.

Според локални медии дипломати от Евросъюза са разговаряли с депутати от Кнесета като са ги предизвестили, че сходен закон би бил дискриминационен и опровержителен на демократичните правила.

От кабинета на Нетаняху упрекват Европейски Съюз в интервенция във вътрешните работи на страната.

„ Очевидно те не схващат, че Израел е суверенна страна “, обявиха от офиса на министър-председателя. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР