Израел представи план в размер на 1,3 милиарда долара, целящ

...
Израел представи план в размер на 1,3 милиарда долара, целящ
Коментари Харесай

Израел представи план в размер на 1,3 милиарда долара за намаляване на високата цена на живота

Израел показа проект в размер на 1,3 милиарда $, целящ да понижи цената на живота в страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

Планът планува апропо и понижаване на налозите за работещи фамилии, както и дотации за гледане на деца и други ограничения, измежду които и поощряване на понижаване на цените, което да не е в ущърб на конкуренцията.

Нарастващите цени в страната разгневиха израелците, опитващи се да се възстановят от удара, нанесен върху стопанската система от пандемията от COVID-19. Всичко това докара и до дискусия сред държавното управление на Нафтали Бенет и водещи снабдители и вносители на значими за семействата артикули.

Днес Бенет дружно с финансовия министър Авигдор Либерман обявиха, че новият проект, който е на стойност 4,4 милиарда шекела (1,37 милиарда долара) ще помогне на средностатистическото израелско семейство да спести по 10 488 шекела на година (3270 долара). Планът включва и понижаване на цената на доставяната от страната електрическа енергия и елиминиране на митата върху редица вносни артикули.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР