Израел постигна онова, към което се стреми целият свят –

...
Израел постигна онова, към което се стреми целият свят –
Коментари Харесай

В Израел: работещи училища, пълни барове, нормален живот

Израел реализира това, към което се стреми целият свят – връща се към естествения си метод на живот. По информация на сп. „ Тайм “ към петък, 19 март, близо 60% от съвсем 9-милионното си население са получили най-малко една доза от имунизацията против COVID-19. Страната по едно и също време ни припомня за  времето, когато обикновените обществени действия не криеха риск, само че и предлага взор към бъдещето, постижимо единствено с всеобща имунизация.

Процентът на смъртните случаи е понижен фрапантно, само че израелското държавно управление не стопира да предизвиква имунизирането, като подхваща даже крайни ограничения. Вече ви разказахме, че заведенията там са отворени единствено за имунизирани, а в обществените мрежи циркулират фрагменти от претъпкани питейни заведения и навалици по улиците – картина, която за нас към момента е единствено хубав спомен.

 

Tel Aviv!

What life looks like post-lockdown and post-vaccines.
pic.twitter.com/KY8hmtwMV7
— Xavi Ruiz (@xruiztru) March 16, 2021
 

" За чужденците всичко това наподобява като сцена от друга планета или от дълго чакано бъдеще: приятелите се прегръщат, младите влюбени се целуват, приборите и покривките още веднъж са по масите във залите на скъпите заведения за хранене, децата играят с бабите и дядовците ", написа Мехул Сривастава във „ Файненшъл Таймс ". В началото март даже се състоя и първият концерт, несъмнено, наличен единствено за имунизирани.

 

Comeback of culture in #TelAviv! This weekend more than 2000 vaccinated residents will enjoy the first concerts in Bloomfield Stadium (#Jaffa)  pic.twitter.com/L9C7ZqYXlC
— Tel Aviv (@TelAviv) March 5, 2021
В Израел локдаунът бе измежду най-ранните, най-дългите и най-драстичните в целия свят. Страната не се поколеба да затвори границите мигновено и да наложи строги ограничавания на жителите си. С появяването на имунизацията обаче дейностите бяха също толкоз светкавични – какво към този момент писахме, държавното управление подписва секретно съглашение с Pfizer за обезпечаване на нужните доставки от препарата. Израелците съумяват да убедят компанията да извърши техните поръчки с приоритет, като в подмяна дават обещание да провеждат най-бързата имунизационна акция и да дадат повече информация по какъв начин работи върху толкоз доста хора и дали оказва въздействие върху пандемията, стига доставките да са огромни и да не прекъсват.

Шефът на Pfizer се съгласява и стартира да доставя ваксини на Израел още в средата на декември, а от този момент имунизирането не е спирало. Резултатите са повече от явни – хората към този момент се връщат към всекидневието, което изоставиха при започване на предходната година. А държавното управление прави всичко допустимо, с цел да обхване всички, даже и младите, като провежда специфични празненства за слагане на ваксина и безвъзмездна напитка.

 

The party just started pic.twitter.com/vLYfgdToLb
— Tel Aviv (@TelAviv) February 18, 2021
 

Вижте по какъв начин  изглежда постковид ерата в Израел в нашата изложба.

 
Covid-19 в Израел: секретно съглашение с Pfizer и всеобща ваксинация
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР