Израел поиска от Съединените щати да пренасрочат среща, за да

...
Израел поиска от Съединените щати да пренасрочат среща, за да
Коментари Харесай

Израел търси нова дата за отменена среща на САЩ относно плановете за офанзива на Рафах

Израел изиска от Съединените щати да пренасрочат среща, с цел да обсъдят военната си интервенция в Рафах в Газа, дни откакто министър председателят Бенямин Нетаняху ненадейно анулира планувано посещаване във Вашингтон.

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели в сряда пред кореспонденти, че „ в този момент работим с тях, с цел да намерим комфортна дата, която явно ще работи и за двете страни “.

Нетаняху беше сърдит, че в понеделник Съединени американски щати не постановиха несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за неотложно преустановяване на огъня в Газа и освобождение на пленниците, държани в анклава.

Той реагира, като анулира планувано посещаване във Вашингтон на високопоставена израелска делегация, защото връзките сред съдружниците доближиха нови дъна.

Американски чиновници споделиха, че администрацията на президента Джо Байдън е объркана от анулацията и го счита за прекомерна реакция по отношение на резолюцията, настоявайки, че не е имало смяна в политиката.

Все още не е финализирана дата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР