Израел подписа договор със САЩ за покупка на 12 хеликоптера

...
Израел подписа договор със САЩ за покупка на 12 хеликоптера
Коментари Харесай

Израел модернизира военновъздушните си сили за милиарди

Израел подписа контракт със Съединени американски щати за покупка на 12 хеликоптера " CH-53K " на компанията " Локхийд Мартин " и два самолета за презареждане " KC-46 " на компанията " Боинг ", сподели през днешния ден израелското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

Сделката, оценена на към 3.1 милиарда $, е част от модернизирането на израелските военновъздушни сили и включва опция за покупка на още шест хеликоптера, съобщи министерството. Според него се планува първите хеликоптери да дойдат в Израел през 2026 година

По-рано бригаден военачалник Шимон Ценципер, който управлява материално-техническото застраховане на военновъздушните сили, сподели по Армейското радио, че летящите цистерни няма да бъдат доставени преди 2025 година По думите му Израел се пробва да форсира доставката на самолетите и в последна сметка желае общо четири от тях.

В израелски медии се появиха спекулации, че цистерните може да имат решаващо значение за нанасяне на въздушни удари против ирански нуклеарни обекти. Заплахи за сходни удари се насочат от дълго време.

Ценципер сподели, че сегашният потенциал за презареждане на военновъздушните сили е задоволителен за осъществяването на техните задачи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР