Израел почете паметта на шестте милиона еврейски мъже, жени и

...
Израел почете паметта на шестте милиона еврейски мъже, жени и
Коментари Харесай

Израел почете паметта на жертвите на Холокоста


Израел уважи паметта на шестте милиона еврейски мъже, дами и деца, убити от нацистите и техните сътрудници по време на Холокоста, съобщи ДПА.

В мемориала „ Яд Вашем “ в Ерусалим се организира възпоменателна гала с присъединяване на висши израелски чиновници и ръководителят на немския Бундестаг Бербел Бас.
Снимка: Ройтерс

Бас постави венец от името на немския федерален парламент. Тя беше първият почитан представител от Германия, взел участие в обособена гала в израелския парламент, където бяха прочетени имена на жертви на Холокоста.
Снимка: Ройтерс

На откриването на формалната гала в " Яд Вашем " нощес израелският министър председател Нафтали Бенет акцентира уникалността на Холокоста.

" Дори най-лошите войни през днешния ден не са Холокоста и не могат да бъдат сравнявани с Холокоста ", сподели той в свое изказване. Нацистите се стремяха да издирят всички евреи и да ги изтребят до последния ", добави той.
Снимка: Ройтерс

По информация от националните управляващи 161 400 оживели от Холокоста са към момента живи в Израел и междинната им възраст е 85,5 години. Над 1000 от тях са на възраст над 100 години.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР