Израел по същество одобри рамката на предложеното споразумение за прекратяване

...
Израел по същество одобри рамката на предложеното споразумение за прекратяване
Коментари Харесай

Израел е одобрил споразумението и чака Хамас

Израел всъщност утвърди рамката на препоръчаното съглашение за преустановяване на огъня в Газа и освобождение на заложници. Сега е належащо и " Хамас " да се съгласи с това. Това заяви в събота почитан чиновник на администрацията на Съединени американски щати, представен от АП.

Израелците повече или по-малко одобриха предлагането, което включва шестседмичното преустановяване на огъня в Газа , както и освобождението на заложници, считани за уязвими - заболели, ранени, възрастни хора и дами, сподели служителят.

" Израелците всъщност са подписали детайлите на съглашението ", сподели служителят. " Точно в този момент топката е в полето на Хамас и ние продължаваме да натискаме това допустимо най-силно. "

Служителят осведоми репортерите при изискване за анонимност, защото не са упълномощени да разискват обществено детайлности за настоящите договаряния за преустановяване на огъня.
 Съединени американски щати доставиха първите колета за Газа по въздух
Съединени американски щати доставиха първите колета за Газа по въздух

35 000 хранителни артикули бяха хвърлени от военни самолети, както Вашингтон даде обещание

Припомняме, че по-рано беше обявено, че следва договарянията в Кайро за помирение в Газа да бъдат възобновени в неделя. Това съобщиха в събота египетски източници от сферата на сигурността. В израелска медийна обява обаче се твърди, че страната няма да изпрати делегация на договарянията, до момента в който не получи цялостен лист на държаните в анклава израелски заложници, които към момента са живи.

Египетски източници настояват, че се чака делегациите на Израел и Хамас да дойдат в Кайро в неделя. По думите им на опашка за филантропична помощ край град Газа в четвъртък не е забавил диалозите, а е подтикнал договарящите да побързат, с цел да запазят постигнатия досега прогрес. Израел упреква за множеството от смъртните случаи тълпите към камионите с филантропична помощ и твърди, че жертвите са били стъпкани.

Според египетските източници двете страните са се разбрали за продължителността на примирието в Газа, както и за освобождението на заложници и пандизчии. За завършването на сделката обаче е нужно да се стигне до съглашение за евакуиране на израелските сили от северната част Газа и завръщане на локалните поданици.

Израелското издание Ynetnews обаче твърди, цитирайки неназован почитан чиновник, че Израел няма да изпрати делегация на договарянията в Кайро, до момента в който не получи цялостен лист на заложниците, държани в Газа, които към момента са живи. Според обявата главният въпрос, по който се работи, е уточняването на броя на заложниците, който да бъдат освободени, и на палестинските пандизчии, които да бъдат пуснати от Израел в подмяна. " Докато не бъдат дадени ясни отговори, делегация няма да замине за Кайро ", цитира изданието думите на служителя.
 Преговорите в Кайро за помирение в Газа се чака да бъдат възобновени в неделя
Преговорите в Кайро за помирение в Газа се чака да бъдат възобновени в неделя

Израел желае цялостен лист на заложниците, с цел да изпрати делегация на договарянията

Международният напън за преустановяване на огъня се ускорява,  според здравните управляващи в Газа, а Организация на обединените нации предизвестява, че една четвърт от локалното население е застрашено от апетит.

Заричайки се да унищожи " Хамас ", Израел стартира офанзивата в отговор на нападението на групировката от 7 октомври, при което 1200 души бяха убити и други 253 бяха отвлечени, по израелски данни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР