Израел планира да започне сухопътна офанзива в Рафах в Газа

...
Израел планира да започне сухопътна офанзива в Рафах в Газа
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел ще започне сухопътна офанзива в Рафах и без подкрепата на САЩ

" Израел възнамерява да стартира сухопътна атака в Рафах в Газа със или без поддръжката на близкия си съдружник Съединени американски щати ", съобщи министър-председателят Бенямин Нетаняху, който е споделил това на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, съобщи Агенция Франс Прес.
Прочетете още
" Казах, че не можем да победим " Хамас ", без да влезем в Рафах и да отстраняваме останалите батальони там. Казах му, че се надявам да го създадем с поддръжката на Съединени американски щати, но  в случай че се наложи, ще го създадем сами ", обяви той след срещата си с американския топ посланик в Тел Авив.

" Наистина правя оценка обстоятелството, че  към този момент повече от 5 месеца сме единни във войната против " Хамас " . Също по този начин му споделих, че признаваме нуждата от евакуация на цивилното население от зоните на военните дейности и от облекчаване на филантропичните потребности и, несъмнено, работим в тази тенденция ", добави ръководителят на държавното управление.

Двамата мъже разговаряха в продължение на към 40 минути. В допълнение към незабавната нужда от увеличение на филантропичната помощ в палестинската територия се очакваше Блинкен да призове Израел да не подхваща огромна сухопътна атака в Рафах, написа БГНЕС.

По данни на Организация на обединените нации в огромния град в южната част на Ивицата Газа  са струпани към 1,5 млн. души , като по-голямата част от тях са разселени от войната, провокирана от невижданата офанзива на ислямисткото придвижване " Хамас "  на израелска територия на 7 октомври.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР