Израел планира да стане първата страна в света, която ще

...
Израел планира да стане първата страна в света, която ще
Коментари Харесай

В Израел първи ще бият на хората четвърта доза ваксина

Израел възнамерява да стане първата страна в света, която ще предлага четвърта доза от имунизациите против COVID-19. Тази мярка предложиха локални здравни специалисти, до момента в който страната се приготвя за новата вълна на инфектирани от Омикрон, съобщи Би Би Си.

Четвъртата доза би могла да стане целесъобразна за жителите над 60-годишна възраст и здравните чиновници.

Първият смъртен случай от Омикрон в Израел бе регистриран във вторник. По данни на здравното министерство в страната има най-малко 340 инфектирани с новия вид.

Все още се изчаква окончателната оценка на основните здравни специалисти на Израел, само че администрацията на премиера Нафтали Бенет се надява, че четвъртата доза ще бъде предоставяна на хората, четири месеца откакто са били инжектирани с третата.

" Това е прелестна вест, която ще ни помогне да преодолемм вълната от Омикрон, която сега залива света ", разгласи Бенет и прикани по-скоро здравните управляващи да одобрят концепцията идеята.

Едва 63 % от 9,3-милионното население на страната е получило по две дози. Това частично се дължи на обстоятелството, че Израел е страна с младо население - към една трета от него е под 14-годишна възраст. През ноември страната позволи имунизирането на деца над 5-годишна възраст.

Като стъпка в битката против Омикрон страната наложи възбрана за пътешестване от Съединени американски щати, Германия, Италия и Канада.

От началото на пандемията в Израел са регистрирани 1,36 милиона случаи на инфектирани с COVID-19 и 8200 жертви, по данни на " Джонс Хопкинс ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР