Израел отправи обвинения към Европейския съюз във финансиране на неправителствени

...
Израел отправи обвинения към Европейския съюз във финансиране на неправителствени
Коментари Харесай

Израел обвини Брюксел, че финансира терористични организации

Израел насочи обвинявания към Европейския съюз във финансиране на неправителствени организации, които са съперници на ръководещите и поддържат връзки с терористични организации. По този метод Брюксел самичък нарушава личните си правила, подчертаха от Министерството на стратегическите въпроси на Израел, отбелязва водещото немско издание Der Spiegel, представено от Агенция " Фокус ".

В Израел е налице „ угриженост, че парите на европейските данъкоплатци се употребяват за подкрепяне на връзките с терористични организации ", се споделя в отчет на израелското министерство. В документа се акцентира, че през 2016 година Европейски Съюз е платил на норвежката организация Volkshilfe 1,76 млн. евро, само че по-късно е открито, че тя поддържа връзки с „ Хамас " и Народния фронт за избавление на Палестина (НФОП). И двете организации са класифицирани от Европейски Съюз като терористични, акцентират от редакцията.

През 2016 година Европейски Съюз е отпуснал повече от пет милиона евро на организации, които намерено се опълчват и бойкотират властта в Израел. Сред тях са ирландската организация Trócaire, която е получила 520 хиляди евро. „ Тя инициира и поддържа петициите, призоваващи Европейски Съюз да наложи стопански наказания на Израел ", се споделя в отчета.

„ Очаквам Европейски Съюз да поддържа обявнената политика на опълчване на протеста на Израел и да не поддържа организации, които имат с връзки с тероризма ", акцентира министър Гилад Ердан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР