Израел отмени спешна програма, която предлагаше на граждани на Русия

...
Израел отмени спешна програма, която предлагаше на граждани на Русия
Коментари Харесай

Израел спира спешната имиграционна програма за граждани на Русия

Израел анулира незабавна стратегия, която оферираше на жители на Русия и Беларус интензивен път към израелско поданство, оповестиха локални медии.

Ускорената стратегия за имиграция в Израел, или алия, ще остане отворена за украински имигранти, написа вестник " Хаарец " във връзка решението, което идва близо 14 месеца след началото на руско-украинската война през февруари предходната година.

" Хаарец " заяви, че броят на съветските жители, търсещи израелско поданство, е повишен на фона на опасенията от разширение на военния набор, както и от нарушавания на човешките права.

Последният ход на Тел Авив ще остави новопристигналите, които желаят да създадат алия от Русия и Беларус, без легален статут на престояване в продължение на месеци и ще ограничи достъпа им до работа, жилища и здравни грижи.

Отсега нататък руснаците и беларусите, които желаят да създадат алия, ще би трябвало да заведат имиграционно досие в Израелската работа за популацията и имиграцията, да участват на среща с консул за инспекция на допустимостта и да си запишат спомагателна среща с Министерството на вътрешните работи.

След тези стъпки те ще могат да получат нов статут на престояване на имигранти от Министерството на алията. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР