Израел освободи двама сирийски затворници, след като получи тленните останки

...
Израел освободи двама сирийски затворници, след като получи тленните останки
Коментари Харесай

Израел освободи сирийски затворници, след като получи тленните останки на свой войник

Израел освободи двама сирийски пандизчии, откакто получи тленните остатъци на собствен боец, който беше в неопределеност от 1982 година, съобщи Франс прес.
"Сирийските пандизчии бяха предадени на Международния комитет на Червения кръст " на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кунейтра на Голанските възвишения, по-голямата част от които е анексирана и окупирана от Израел. Оттам МКЧК ще ги закара в Сирия, заяви израелската войска в изказване.

Освободените са Зидан Тауил, наказан за наркотрафик до юли 2020 година, и Хамис Ахмед, наказан за опит да нападне израелска военна база през 2005 година с присъда до 2023 година Вчера поискал анонимност израелски формален представител съобщи, че Израел е приел да освободи двамата сирийци като жест на благосклонност след връщането на тленните остатъци на израелския боец Захария Баумел. Според него не е имало авансово съглашение.

На 11 юни 1982 година танков батальон на израелската войска загуби към 35 бойци и офицери при борба против сирийски войски в селището Султан Якуб в долината Бекаа в Ливан. В борбата изчезва безследно 21-годишният Захария Баумел. Останките му са открити наскоро в Сирия от съветски специфични елементи.

На 4 април останките на Баумел бяха предадени в Москва на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и бяха заровени същия ден на родна земя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР