Израел осъди руския външен министър за изказването му, че нацисткият

...
Израел осъди руския външен министър за изказването му, че нацисткият
Коментари Харесай

Израел иска извинение след изказване на Лавров, че Хитлер е имал еврейски корени


Израел осъди съветския външен министър за изявлението му, че нацисткият водач Адолф Хитлер е от еврейски генезис и съобщи, че мненията му са антисемитски и рискови, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4875
Външният министър на Израел Яир Лапид съобщи, че съветският дипломат ще бъде привикан за " сериозен диалог " поради изказването на Лавров в изявление от през вчерашния ден пред италианска телевизия. " Това е непростимо, скандално изказване, ужасна историческа неточност и ние чакаме опрощение ", сподели Лапид пред новинарския уебсайт " УайНет ". Засега няма коментар от съветското посолство.

Да се твърди, че Хитлер е от еврейски генезис, е като да се твърди, че евреите сами са се убивали, сподели Лапид. Да се насочат обвинявания към евреите, че са антисемити, е " расизъм от най-ниско ниво ", добави той. Лапид отхвърли също изказванието на Лавров, че пронацистки детайли управляват украинското държавно управление и военните. " Украинците не са нацисти. Само нацистите бяха нацисти и единствено те се занимаваха със систематичното заличаване на еврейския народ ", сподели Лапид, чийто дядо е измежду жертвите на Холокоста.

Украинският президент Володмир Зеленски също е бил обект на рецензии в Израел поради опитите си да търси аналогии сред спора в страната си и Втората международна война, отбелязва Ройтерс. В свое послание пред израелския парламент през март Зеленски съпостави съветската атака в Украйна с избиването на европейските евреи от нацистка Германия. Израелският мемориал на жертвите на Холокоста " Яд Вашем " назова мненията му " безотговорни " и съобщи, че омаловажават историческите обстоятелства за Холокоста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР