Израел оповести подробности за описаните от него "ирански въздушни сили"

...
Израел оповести подробности за описаните от него "ирански въздушни сили"
Коментари Харесай

Израел се закани за още удари по Сирия

Израел оповести детайлности за описаните от него "ирански въздушни сили " в прилежаща Сирия, в това число цивилен самолети, обвинени в превоз на оръжия, намеквайки, че те може да бъдат ударени, в случай че напрежението с Техеран си ускори, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

Иран, дружно със Сирия и Русия, упрекна Израел за въздушен удар на 9 април по сирийска военновъздушна база, в който бяха убити седем иранци от Корпуса на гвардейците на революцията.

Израелски медии демонстрираха сателитни фотоси и карта на пет сирийски военновъздушни бази, в които се твърди, че са ситуирани ирански дронове или товарни самолети. Оповестени са и имената на трима висши офицери от Революционните гвардейци, които са обвинени в командване на сходни планове, да вземем за пример за ракетни елементи.

Медиите се базират на израелски военни източници. Според редактора по военни въпроси в израелската телевизия "Мако " Рони Даниел публикуването н информацията е сигнал към Иран, че разполагането на негови въоръжения в Сирия е известно на Израел и че в случай че има опит да се отмъсти за удара от 9 април, тези цели също може да бъдат ударени.

Според Даниел Израел се готви за ирански ракетен удар или нахлуване с въоръжени дронове от Сирия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР