Израел одобри изграждането на 2 342 жилища за заселници на

...
Израел одобри изграждането на 2 342 жилища за заселници на
Коментари Харесай

Израел строи над 2300 домове за заселници

Израел утвърди построяването на 2 342 жилища за заселници на окупирания Западен бряг, заяви наблюдаващият на селището, „ Peace Now “, предава БГНЕС.
Решението е взето на 10 октомври и 59% от новите домове ще бъдат издигнати в „ селища, които Израел елементарно ще може да изтегля при спокойно съглашение “ с палестинците.
„ С Божията помощ ще успеем да разтеглим еврейския суверенитет до всички селища като част от земята на Израел, като част от страната Израел “, съобщи Нетаняху по време на тирада в селището на Западния бряг Елкана, където участва на церемонията по откриването на образователната година.
Палестинците от дълго време настояват, че израелските селища вредят на опитите им да основат жизнеспособна прилежаща страна. Понастоящем 650 000 еврейски заселници живеят допълнително от 100 обитаеми места на окупирания Западен бряг и Източен Йерусалим. Международната общественост смята всички израелски селища в окупираните палестински територии за противозаконни и съществена спънка за мира в Близкия изток. Районът, високомерен от Израел през 1967 година, не е суверенна израелска територия и палестинците не са израелски жители и нямат право да гласоподават. б и АФП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР