Израел обяви планове да изгради 800 нови домове за еврейски

...
Израел обяви планове да изгради 800 нови домове за еврейски
Коментари Харесай

Израел обяви планове за нови селища на еврейски заселници с риск да ядоса Байдън

Израел разгласи проекти да построи 800 нови домове за еврейски заселници на окупирания Западен бряг, съобщи Българска телеграфна агенция. Този ход може да обтегне връзките с бъдещото държавно управление на определения за президент на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Асошиейтед прес.

Новината заяви кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху. Оттам прецизираха, че проектът планува да бъдат построени и 100 жилищни домове в населено място, в което неотдавна израелка беше убита при хипотетично терористично нахлуване.

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън е срещу селищната агресия и даде обещание по-балансиран метод към израелско-палестинския спор. Израел завладява Западния бряг и Източен Ерусалим през войната от 1967 година, територии, които палестинците желаят като част от своя бъдеща страна. Близо 500 000 израелци живеят в селища, пръснати из целия Западен бряг. Според палестинците заселническата политика на Израел е в нарушаване на интернационалното право и е спънка за мира, мнение, ползващо се с необятна интернационална поддръжка.

Президентът Доналд Тръмп оказа невиждана поддръжка на Израел в спора с палестинците, в това число посредством отхвърли от дългогодишната политика на Съединени американски щати да се опълчват на построяването на селища. Миналата година американският държавен секретар Майк Помпейо стана първият началник на дипломацията на Съединени американски щати, посетил сходно населено място на Западния бряг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР