Израел обвинява Сирия, Иран и Хизбула за сваления руски самолет

...
Израел обвинява Сирия, Иран и Хизбула за сваления руски самолет
Коментари Харесай

Израел обвини Сирия, Иран и Хизбула за сваления руски самолет

Израел упреква Сирия, Иран и Хизбула за сваления съветски аероплан Ил-20, който се разруши в Средиземно море на 17 септември. При случая починаха 15 съветски военни, заяви РИА Новости.
От израелската войска признаха, че Военновъздушни сили са нанесли удари през нощта на 17 септември против сирийски военни обекти.
Израел добавя, че скърби за починалите и е подготвен да даде на Русия цялата нужна информация за следствието на случая.
Припомняме, че по-рано от съветското министерство на защитата излязоха с изказване, в което се споделяше, че съгласно Русия Израел е виновен за случая : " Русия преглежда дейностите на Израел като враждебни. "
Това обявиха от съветското министерство на защитата (МО) на специфична пресконференця.
По данни на МО Ил-20 е свален поради дейностите на Израел, който на 17 септември е обстрелял територията на Сирия. За планувания ракетен обстрел Израел е предизвестил съветската страна минута преди удара, поради което самолетът Ил-20 не е съумял да избегнете рисковата зона, заяви " Коммерсант ".
" Русия си оставя правото на съответни ответни дейности ", споделиха още от военното ведомство. От там допълниха, че израелските военни са се държали безконтролно. " Това безусловно не дава отговор на духа на руско-израелското партньорство ", сподели представителят на министерството на защитата на Русия генерал-майор Игор Конашенков.
Припомняме, че връзката със аероплан Ил-20 е изгубена в 23.00 на 17 септември на 35 км от крайбрежието на Сирия. По същото време на територията на Сирия е бил нанесен удар, който Противовъздушна отбрана е отразила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР