Израел обвини Иран в пиратствоВ Червено море, на път за

...
Израел обвини Иран в пиратствоВ Червено море, на път за
Коментари Харесай

Кораб с българи е отвлечен от йеменските хуси

Израел упрекна Иран в пиратство
В Червено море, на път за Индия

Товарен транспортен съд, частична благосъстоятелност на израелски предприемач, е бил похитен от йеменските хуси в Червено море в неделя. Това заяви израелският министър председател Бенямин Нетаняху, обвинявайки Иран в пиратство.

Товарният транспортен съд “Galaxy Leader ” е предан чартърен от английска компания на японска компания. Сред екипажа има разнообразни националности - украинци, българи, филипинци и мексиканци. Корабът е напуснал пристанище в Турция и се е насочил към Индия.

Кабинетът на Нетаняху осъди отвличането, като акцентира, че корабът не е израелски, нито е благосъстоятелност на израелци. “Това е следващият акт на ирански тероризъм, който акцентира иранската експанзия против жителите на свободния свят и основава интернационалните последствия във връзка с сигурността на световните морски пътища ”, сподели министър председателят на Израел.

По-рано денем представител на присъединените към Иран въоръжени сили на хусите Яхя Сареа сподели, че групировката ще нападна всички кораби, притежавани или ръководени от израелски компании или носещи израелски байрак. Говорителят прикани всички страни да изтеглят своите жители, които работят на сходни плавателни съдове.

Това значи, че те ще нападат освен кораби, плаващи под израелски байрак, само че и пренасящи товари, благосъстоятелност (дори и частично) на израелци, написа “Джерусалем пост ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР