Израел обвини Иран в кражба на секретни документи на Международната

...
Израел обвини Иран в кражба на секретни документи на Международната
Коментари Харесай

Израел обвини Иран в кражба на секретни документи на МААЕ

Израел упрекна Иран в кражба на секретни документи на Международната организация за атомна сила, с цел да ги употребява за укриване на доказателства за нуклеарната си стратегия, оповестява " Ройтерс ".

Нито Техеран, нито МААЕ дадоха отговор неотложно на претенции за коментар по обвиняванията, които изглеждаха част от израелска акция за обезсърчаване на огромните сили да възобновят иранската нуклеарна договорка от 2015 година в договарянията във Виена, които към този момент са в застой.

Еврейската страна счита за опасност за своята сигурност нуклеарната стратегия на Иран - върлия й зложелател, за който твърди, че се стреми да се снабди с атомна бомба - нещо, което от своя страна Техеран отхвърля.
 МААЕ: Иран има количества обогатен уран 18 пъти над нормата
МААЕ: Иран има количества обогатен уран 18 пъти над нормата

3809,3 кг, вместо контрактуваните 202,8 кг

Иран открадна секретни документи на МААЕ и употребява тази информация, с цел да заобикаля редовно инспекциите, заяви израелският министър председател Нафтали Бенет в обява в обществените медии, която включваше част от хипотетичните откраднати файлове, някои от тях преведени на британски език.

" Откъде знаем ли? Защото се сдобихме с проекта за машинация на Иран ", добавя той.

Бенет цитира и чиновник на иранската защита, който написа в хипотетичните документи, че " рано или късно те (МААЕ) ще ни попитат и ще би трябвало да имаме изчерпателна история за прикритие ".

По-рано през днешния ден иранското външно министерство съобщи, че последният отчет на МААЕ за необявените от Иран нуклеарни обекти не е нито " уравновесен ", нито " обективен ".

Позицията на Техеран идва, откакто в оповестен през вчерашния ден, се показва, че има нерешени въпроси, свързани със следи от обогатен уран в три необявени от Иран обекта - в Мариван, Варамин и Туркузабад в провинция Техеран.
 МААЕ разкри нови стъпки на Иран към обогатяването на уран
МААЕ разкри нови стъпки на Иран към обогатяването на уран

Страната вкарва в употреба завод за произвеждане на части за центрофуги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР