Израел обеща безмилостни“ атаки за премахване на Хамас, тъй като

...
Израел обеща безмилостни“ атаки за премахване на Хамас, тъй като
Коментари Харесай

Израел обещава „безмилостни“ атаки, тъй като десетки съобщават за убити при удари в Газа

Израел даде обещание „ безмилостни “ офанзиви за унищожаване на Хамас, защото палестинските управляващи оповестяват за десетки хора, убити при последните въздушни удари против Газа.

Най-малко 28 души са били убити през нощта при удари против няколко домове в квартал покрай Рафах, южна Газа, споделиха палестински чиновници и медицински източници пред Тарек Абу Азум на Ал Джазира в Газа.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Разтърсващо видео на поданици на Газа, бягащи за избавление от израелските бомби Втори ескорт с помощ влиза в Газа, до момента в който Израел ускорява бомбардировките Китай упорства за преустановяване на огъня в Газа, подготвен да направи всичко належащо за преустановяване на насилието Кои страни са изпратили помощ в Газа до момента? завършек на списъка

Най-малко 14 други също бяха убити след детонация на бензиностанция след израелски удар в Хан Юнис в южната част на анклава, споделиха палестинските управляващи на Абу Аззум.

Имаше спорни известия за броя на починалите, като палестинските медии оповестиха, че повече от 50 души са били убити при ударите.

Десетки хора също бяха убити или ранени при израелски удари против бежанския лагер ал-Шати в северната част на Газа, заяви Министерството на здравеопазването на Газа.

Израелските военни споделиха, че са атакували плацдарм на Хамас в бежанския лагер, без да дават повече детайлности.

Ал Джазира не можа да удостовери без значение последните данни за жертвите.

Последните удари идват, откакто Министерството на здравеопазването на Газа съобщи в понеделник, че израелската бомбардировка на анклава е умъртвила повече от 430 души през предходните 24 часа, като общият брой на жертвите в анклава надвиши 5000 души.

Израел бомбардира Газа и наложи съвсем цялостна обсада за повече от две седмици, до момента в който се пробва да отстрани Хамас в отговор на офанзивите на въоръжената формация от 7 октомври в страната, при които израелските публични лица споделят, че са умъртвили повече от 1400 души, най-вече цивилни.

Израелският началник-щаб генерал-лейтенант Херци Халеви даде знак във вторник, че Израел няма да откаже бомбардировките си преди предстоящото сухопътно навлизане в гъсто популации анклав.

„ Искаме да доведем Хамас до положение на цялостен ремонт – неговите водачи, военния му клон и работните му механизми. Ето за какво ние стачкуваме и отстраняваме високопоставени командири и членове, унищожаваме инфраструктура и действаме с огромна увереност “, сподели Халеви в изказване.

„ Пътят е път на безмилостни офанзиви, нанасящи вреди на Хамас на всички места и по всевъзможен метод. Ние сме добре готови за сухопътните интервенции на юг. ”

Израелските сили също започнаха нов кръг от нощни набези в окупирания Западен бряг през нощта, с тежко въоръжени войски, подкрепени от бронирани транспортни средства, видяни в най-малко два региона на палестинска територия.

Ескалиращите офанзиви на Израел идват, когато страната е изправена пред възходящи апели за въздържаност на фона на предизвестията за филантропична злополука в обсадения анклав.

В рядка намеса в понеделник някогашният президент на Съединените щати Барак Обама сподели, че дейностите на Израел в Газа могат да подкопаят световното доверие в страната и да „ втвърдят палестинските настройки за генерации напред “.

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел в понеделник сподели, че поддържа паузата във войната Израел-Хамас и предизвести, че лимитираното доставяне с помощ, влизаща в анклава, „ не е задоволително “, повтаряйки по-ранни апели за преустановяване на огъня от секретаря на Организация на обединените нации -Генерал Антонио Гутериш.

Китай, който ускори дипломатическите си старания в Близкия изток, в понеделник съобщи, че ще направи „ всичко, което е удобно “, с цел да обезпечи преустановяване на огъня и възобновяване на мира.

Служители на Организация на обединените нации предизвестиха, че 2,3 милиона поданици в анклава са на ръба на глада и са изложени на риск от холера и други съществени болести заради колапса на водоснабдяването и канализацията.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън обществено отхвърли апелите за преустановяване на огъня сега, като аргументира, че Израел има право да се пази.

Американски чиновници обаче притиснаха Израел да отсрочи предстоящата си наземна инвазия в Газа, с цел да разреши повече колета с помощ и повече време за освобождението на пленниците, държани от Хамас.

Хамас, който ръководи Газа, освободи в понеделник двама пленници, заявявайки, че е освободил 85-годишния Йохевед Лифшиц и 79-годишния Нурит Купър по „ филантропични аргументи “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР