Израел няма намерение да окупира Ивицата Газа след края на

...
Израел няма намерение да окупира Ивицата Газа след края на
Коментари Харесай

Израел няма намерение да окупира Ивицата Газа

Израел няма желание да окупира Ивицата Газа след края на войната с Хамас . Това сподели израелският министър на защитата Йоав Галант във вторник, представен от Ройтерс.

Хамас е организация, оповестена за терористична от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни.

Новината идва на фона на продължаващи сражения, които израелската войска води в Ивицата Газа, откакто на 7 октомври Хамас атакува Израел. В средата на ноември израелският министър-председател Исак Херцог предизвести, че Израел може да остави вакуум в Газа след войната, а това може да наложи оставането на " доста огромна мощ " в Ивицата.

Йоав Галант сподели, че Израел е подготвена да разиска други възможности за това кой ще управлява територията, стига това да не е враждебна във връзка с Израел формация.

" Всичко останало, съгласно мен, може да бъде разисквано. Със сигурност това няма да бъде Хамас, а също по този начин няма да бъде и Израел. Ние ще запазим свободата си да действаме, да действаме военно против всяка опасност ", сподели той.

Галант заяви, че единственото, което цели Израел, е да се погрижи за сигурността на своите жители по границата с Газа. Той заяви и че два месеца след началото на войната Израел към този момент е постигнала прогрес, изключително в северната част на Газа, където обстановката е покрай " сериозната точка ".

Войната в Газа стартира на Тогава Хамас атакува Израел, в резултат на което починаха 1200 души, а други 240 бяха отвлечени. В отговор Израел нанесе въздушни удари против Газа. Според здравните управляващи там все още починалите са повече от 15 хиляди.

От тогава редица организации приканват за прекъсване на военните дейности на Израел. Американският президент Джо Байдън нееднократно е предупреждавал израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че окупацията на Газа би била " огромна неточност ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР